Monday, July 6, 2009

..::one month::..

hepi one month anniversary my en lebah :)



Ye..smalam..050709 genap sebulan kitorang jd hasben n wife..nothing much yg berubah..actually, aku still rasa mcm kitorang still mcm zmn kapel2 dulu..

cuma aku rasa dr segi rutin harian tu ada perubahan skit..
pg2 nk g keje biasa wt air nes utk diri sndiri je..skang kena wt 2 cwn..3 in 1 jek pun..hehe

balik keje..masak..ye..masak..aku admit..aku adalah org yg bukan slalu masak..in fact..aku x reti pun masak..masa duk umh sewa time study dulu masak bodo2 mkn sndiri bole la..

tp..once dh kawen..reti x reti..u have to..n aku..blasah je msk ape2 yg en lebah request..biar pun aku x reti..so far, en lebah mkn je apa yg aku msk..x tau la smada dia lapar, nk jaga hati atau mmg sedap..hehe

apapun, i'm learning..thanx to pied sbb bg resepi aym msk lemak cili api aritu..x sia2 gak dulu ada main masak2 kt umh pied..:)

lagi..yg berubah..jumlah baju nk kena basuh, sidai n lipat..hehe..no big deal..keje sma jek..juz double the qty..:p (kecoh..blom ada baju anak lg :p)

erm..lg..skang..ada 2 umh family nk kena balik..jasin n kuantan..las wik dh balik jasin..next 2 weeks nk balik kuantan pulak..

byk lg la yg berubah..tp apepun..aku tgh meng'adapt'kn diri..

especially bila org panggil aku 'Puan Noma'..dh sbulan..tp aku msih pelik mendengarnya..hoho

10 comments:

alifah@along said...

eeceh3..sweet betul...skrg dah berdua...so, kena la layan suami..hehhehe..

..::daRia::.. said...

ye meklong..hehe..saya tgh berusaha nk jadik isteri mithali ni..:)

poonz said...

benar..
perkataan 'PUAN' tu mmg sungguh pelik..
hampir aku tak menoleh ketika org menyebut nama aku dgn title itu..
lupa diri..

..::daRia::.. said...

aah kan poonz..
aku siap rasa org tu mcm panggil mak aku..hehehe

pasni kalo ada org kol umh, nk ckp ngn Puan Norma..haru biru la..seb baik wany x kawen lagi..kalo x lagi la ada 3 Puan Norma.. :p

Cikpid said...

hehehhe..aku belash jek bg resepi tu..

ade 1 ko lupe mention..dulu tido sorang..skang tido berdue..eceh...

lydzar said...

bila ada anak, bakul baju kotor lebih cepat penuh hohoho!!
1 anak tukar 3-4helai baju sehari..2anak, jd 6-8helai..3anak so on..campur baju bapaknye lg..lu kira lah sendiri!!:P

takpe noma, lama-lama terer la ko masak tu..rajin2 je carik resepi kt intenet n bahan kt pasar..ko campur gaul, tadaaa siap..kompom suami lebah mu jilat jari..

happy 1month anniversary!

..::daria::.. said...

cikpid : hehe..tp jadik je pied.. :D

aah..lupa..dulu peluk bantal jek..haha

lydzar : hehe..btul2..:p stakat ni aku ok je lagi..mmg tiap2 mlm tido lena x ingt..hehe

hehe..insyaallah..hari2 bereksperimen msk lauk x penah masak..en lebah bukn stakat jdik tester...terpksa redha n mkn je apa2 aku msak..:D

eniwei..thanx for the wish! :)

Dzu Hata said...

baru jer aku lepas masak daging masak hitam ececece~ zaman single2 dulu blasah mamak hakim jer hari2 tadak hal pon hahaha~ aku mengamalkan sistem menyangkut baju so tadak istilah melipat baju (kalau bleh yg kecik2 pun aku sangkutkan jugak ;p) umah aku mmg byk penyangkut ok... dolu tetiap minggu tgk wayang, skrang wayang tu apa??? huhu~ tensen nak tgk robot transform tapi tiket full ja manjang huhu~

lydzar said...

aku nk selit sket kt komen dzu hata ni yeh..
aku dah tak kenal apa itu wayang sejak tgn suamiku bersalam dgn tok kadi. bukan salah tok kadi..tp salah suamiku yg konon-konon tak suka tgk wayang..zaman bercinta dulu boleh pulak..hampir pitam aku geram tiap kali tgk iklan2 movie best taw..sbb ku tau, aku takkan dpt tgk kt wayang isk3

baik ko sound encik lebah ko awal-awal pasal ni hehe

..::daria::.. said...

dzu : erm..cm sedap jek dging msk itam tu dzu..share aa resepi weh..leh aku wt utk laki aku pulak..:p ok gk tu sgkut sume..tp..aku x ckup tmpt nk sgkut..lemari pon blom beli lgi..konsep merata2 je lg bju2 kitorg skang..:p

lydzar : hehe..en lebah aku moviholic lydzar..so aku xyh risau..kalo aku x ajak dia tgok muvie..dia yg ajak..:p

pstt..baru je tgok trans smalam.. :p