Monday, July 13, 2009

..::JiRaN tErLeBiH pRiHaTiN::..


kelmarin..bateri keta kami kong..di saat2 genting..tgh2 bulan, bole pulak nk abis bateri secare berduet..sigh..aku pun x ingt..patutnya pas 2 taun kena tuka bateri keta..

apapun..dh slamat dh tuka bateri smalam..

cuma..ada cite di sebalik proses penukaran bateri tersebut..

encet lebah abis keje kul 8 pm smalam..smpai umh kul 9..pas makan, kami sma2 trun nk pi tuka bateri keta aku..

aku tunggu kt keta smntara en lebah g amik bateri baru dlm keta dia..

tiba2..

aku prasan ada dua makhluk memerhati aku dr tingkap umh tingkat 2 btul2 ngadap keta aku..laki n pom..suami isteri kot..aku pandang a diorang balik..joyah betul..org nk tuka bateri keta pun nk tgok..

pastu..en lebah pun sampai..dh bukak bonet keta sume..lupa pulak xde torch light..so..wt keje dlm gelap..

2 ekor joyah tu msih kt tingkap..sebok2 di balik langsir..ish..jakun tul..

tiba2..

salah sekor joyah tu jerit..

"WOIIII!!!"

hek eleh!! carik gaduh ni!

aku pun apa lagi..g ngadap tingkap tu betul2 smbil pandang 2 ekor joyah tu dgn muka mcm nk mkn org..dn jerit jugak..

"APEHALLLLLLLLLLL????????????!!!!!"

joyah pom trus lari dr tingkap..joyah laki wt muka x paham..dn wat2 pandang tmpt lain..macam toott!!

aku hangin betul..xde manner betul!ingt aku nk curi kete ke apa?!kalo aku nk curi keta la..xde nya aku pakai track suit jek dol..lg satu xkan ko x nmpak kitorang duk pegang bateri keta yg besar bagak ni??

en lebah gelak2 saja..siap nganjing2 lagi..woii..woii..hehe..nmpknya..level hangin aku lebih tinggi dr en lebah..hoho

pastu..

tiba2 dgr suara joyah tu lagi..

"SORI AA BRO"..dn terus tutup tingkap.

bongok..kot ye pun ko prihatin sgt tkut keta jiran kena curik ke, tegur aa elok2.huh.

5 comments:

ciPuding_7 said...

ke dia ingat korang lom kawen?
nak 'ape2' dalam gelap ke..
hahahaha..

alifah@along said...

ngok ngek betul jiran korang tu ek...tak mesra langsung ..tua ke muda lagi diorg tu??

Cikpid said...

diorang tu prihatin..ingat pencuri..hahahha

tapi aku rase ag bagus kalo die tanye secara sopan santun..xyah laa nk pekik2 woii2..

ko lempar jek diorang ngan bateri tu..lps tu bateri tu jth blk hempap kaki ko..huhuhu

..::daria::.. said...

pawah : hahaha..aah eh..mane diorang nk nmpk inai kt jari kitorang dlm gelap..:p

tp..kalo nk ehem2 pun, dlm keta la..xkn nk ehem2 kt dpn bonet keta..hoho

along : muda lg long..sian..muda2 dh ngok ngek..hehe..apepun..mmg aku mark aa umah diorang!

..::daria::.. said...

pied : aku ok je ada jiran prihatin cmtu pied..tp..mcm ko ckp la..at least tegur la leklok kan..

ni kan dh malu sndiri..woi2 kt insan x berdosa..huhu

aah..patut aku lempar bateri yg dh kong tu kat dia..hehe (mcm larat) :p