Sunday, May 31, 2009

..::naseb baik aku balik ktn::..

ye..naseb baik aku balik ktn..ptut la aku rasa x sdp ati jek..slain dr mak aku x shat..rupa2nya ada stu lg benda yg btul2 wat perut aku kumbang bdak gile2..lagi sminggu nk nikah..aku bru prasan ada stu lg borang x setel..borang akuan nikah!demm!gelabah gile aku smalm..aku jadik x tntu arah sbb yg aku ingt msa anta borg kwen 22hb 4 aritu..org jbtn agama tu ckp.."nnti, 2hb 5 awk dtg balik eh amik sijil asal kursus kwen ni n kd kawen parents awak"..aku dh nk start keje jb 28hb 4..so aku suh adik aku amikkan..xde pulak org jabtan agama tu ckp ada borg lg nk kene isi..demm..borang akuan tu kena ada sign en lebah, aku, wali - ayah aku, tok kadi, saksi - 2 org & pendftar nikah..pstu siap nk pic en lebah pkai songkok..n aku pakai tudung gelap..huhu..tinggal brape hari je lg nk kene setelkan..xpe2..skarang aku dh tenang dn bole pk ngn waras cmne nk wat..smalm..aku rasa mcm nk mkn org jek..huh..aku nk wt suggestion la masuk kt peti cdangan jbtn agama tu..sila wat stu buku prosedur yg lengkap utk bkal pengantin..xdela aku kumbang badak mcm ni..huh..

so..pada kawan2 ku yg bkl berkawen akan dtg..jgn jadik mcm aku..tanye la org jbtn agama tu betul2..brape byk borg yg korang nk kena isi..brape lama tempoh nk kene anta borang2 tu..kt mane nk anta borang tu..okies..btw, aku sebenarnye kena anta borang akuan nikah tu 30 hari sblum tarikh perkawenan..huhu.. :(

~naseb baik aku balik umah

2 comments:

lydzar said...

noma..
masa aku ngn din isi borang nikah dulu pon ada sket kalut..ermm sbb info tak lengkap atau kami yg misunderstood..
bayangkan la kampung(chini)kan jauh, so nk ulang alik tu mcm agak leceh..
nasib baik, dgn bantuan mak abah dan pak imam kt kampung setel gak

aku setuju, pej agama kena buat satu panduan (documents, flowcharts etc) utk memudahkan kita yg bakal berkahwin ni setelkan semua tu dgn betul

..::daRia::.. said...

huhu..ye ke liza..tp mmg kumbang badak kan (baca:nervous) kalo last minute baru sedar benda2 penting camtu..sama la..aku pun dh duk jauh skang..mane la bole nk ulang jb-ktn slalu sgt kan..tp seb baik la aku prasan one week b4..huhu..x dpt bygkan kalo sok nk nikah baru prasan..huhu..seb baik ada adik n ayah aku tolong..huhu

mmg ptut wat buku panduan utk bkl pngantin..kalo x nk wat pun, at least org kt kaunter tu..explain la abis2..ni x..muka ketat jek..*sigh..