Sunday, May 31, 2009

..::naseb baik aku balik ktn::..

ye..naseb baik aku balik ktn..ptut la aku rasa x sdp ati jek..slain dr mak aku x shat..rupa2nya ada stu lg benda yg btul2 wat perut aku kumbang bdak gile2..lagi sminggu nk nikah..aku bru prasan ada stu lg borang x setel..borang akuan nikah!demm!gelabah gile aku smalm..aku jadik x tntu arah sbb yg aku ingt msa anta borg kwen 22hb 4 aritu..org jbtn agama tu ckp.."nnti, 2hb 5 awk dtg balik eh amik sijil asal kursus kwen ni n kd kawen parents awak"..aku dh nk start keje jb 28hb 4..so aku suh adik aku amikkan..xde pulak org jabtan agama tu ckp ada borg lg nk kene isi..demm..borang akuan tu kena ada sign en lebah, aku, wali - ayah aku, tok kadi, saksi - 2 org & pendftar nikah..pstu siap nk pic en lebah pkai songkok..n aku pakai tudung gelap..huhu..tinggal brape hari je lg nk kene setelkan..xpe2..skarang aku dh tenang dn bole pk ngn waras cmne nk wat..smalm..aku rasa mcm nk mkn org jek..huh..aku nk wt suggestion la masuk kt peti cdangan jbtn agama tu..sila wat stu buku prosedur yg lengkap utk bkal pengantin..xdela aku kumbang badak mcm ni..huh..

so..pada kawan2 ku yg bkl berkawen akan dtg..jgn jadik mcm aku..tanye la org jbtn agama tu betul2..brape byk borg yg korang nk kena isi..brape lama tempoh nk kene anta borang2 tu..kt mane nk anta borang tu..okies..btw, aku sebenarnye kena anta borang akuan nikah tu 30 hari sblum tarikh perkawenan..huhu.. :(

~naseb baik aku balik umah

Wednesday, May 27, 2009

..::1000 aPoLoGiZeS...::..


wiken ni aku nk balik kuantan..dh 2 3 ari aku x sedap ati..mk aku x sihat..sian pulak dia wt keje sorang2 je kt umah..mcm rasa x patut pulak aku balik umh sehari sblom nikah jek..kalo aku balik minggu ni bole aku tolong ape2 yg ptut kan..

kpada kwn2 ku..especially farah che ani..sori aku x dpt join meriahkn mjlis kawen ko..meklong, sori x dpt nk tman meklong g kedah..noli, nani..sori le aku x dpt nk tolong bwkkan present korang utk farah..huhu..pied, ko amik pic byk2 tau..nnti aku g umh ko bwk pndrive..huhu..wawa..x smpai gk hajat aku nk g penang sblom kawen kan?xpe la..mebi lenkali aku g sana nnti dgn hasben..insyaallah..:)

apapun..doakn mk aku ok..till time dia operate nnti..aminn

Tuesday, May 26, 2009

..::FuTuRe DrEaM HoUsE :)::..

hihi..dis morning..one of my dear fren YM me and offer something i never thought!hihi..but it's really make me happy and keep smiling all day.. :) dis good fren of mine is a designer..erm..more like interior designer..she offer our (me+en lebah) house to be her very 1st project..hoho..i'm so excited! :) we'll gonna decorate our house together gether..hehe..sweett.. all dis while i keep thinking how aa to decorate my house since my encik lebah leave it all to me..hehe..so dis offer is like bulan jatuh ke riba! :D

part of our plan is to decorate our house like pic below..nice haa...ngeee...juz can wait to make it real! :)


design pling aku suka..smart :)


budak2 msti suka gmbar binatang cmni..kalo aku, aku letak pic bee :p

cool huh?

cute eh bilik baby wat camni :)

~~juz wait n see..heee..:)

Monday, May 25, 2009

..::HaPPy MaNy ReTuRnS My SwEEt BeE!::..


today..25th may 2009, is my sweet bee's 27th burve day! :) ..akhirnya kami sebaya..hehe.. :p en lebah saya ni bernasib baik sbb dia keje hari ni dn kawan2 kami xde kt sni..kalo x dh selamat aku menepung+telur+soya mcm dia penah komplot ngn an,ramin,jai & ckie dulu..huhu..sadis sungguh aku..xpe2..taun ni dia bernasib baik..tunggu aa taun depan..:p


en lebah kata, dia x penah celebrate bday dia..so, mlm ni..aku nk bwak dia g mkn2..konon2 celebrate la..padahal tiap2 mlm pun mkn ngn dia..haha..ntah ape beza ntah..:p..hehe..mesti la ada bezanya..mane bole cite kt sini..nnti en lebah baca..x seperais la..:p


eniwei, i juz want to wish to my en lebah..happy many returns dear.. :) smoge Allah panjangkan umur awak..dimurahkan rezeki..diberi kemudahan dlam setiap urusan hidup..dan smoge awak bahagia slalu..aminnn... :)

Saturday, May 16, 2009

..::...aNd ThE WiNnEr iS..::..

hehehe..
sprti yg dijanjikn..aku akn apdet pasal bowling match smalam..b4 dat aku bersyukur sgt aku x sesat n smpai kt sana ngam2 b4 diorang start game..hehe..kacang je rupanya nk g DCM tu.. :p

smpai2 je aku parking kt B1..tpon k muz..ka muz kate tingkt 4M..naik2 mcm blur..apesal ada fitness centre plak..mane tmpt boling nye..rupa2nya aku slh side..hoho..kene plak lalu lorong kecik tpi tmpt org main paintball..baru le jumpa..dh amik kasut sume..aku tercangak2..x kenal org..seb baik team member aku sporting..en zaidun,en jalal & en din..haram aku x kenal sapakah..sembang2 rupanya konsultan Zaidun-Leeng..ok la..dh lama2 xde a rasa mkhluk asing sgt..diorang main mcm main utk mesia..dasat..strike aje..ish..aku pun jdik naik segan sbb score diorang tinggi2..

dh abis 3 game..pas terpeleot2 jari..perut pun dh keriok2..sbb x mkn lagi..aku minum 100 plus jek..result pun kuar kt board..hehehe..to my surprise..team aku dpt tmpt 1st! :) hoho..dpt hamper besar kongsi 4 org..hehe..en din karang dia pnggil makan hamper..hehe..

pastu ade hadiah ala2 trophy gitu utk best bowler female n male.. kategori male dpt kt en jaafar suip..konsultan JPZM..dgn total pinfall 416..utk 3 game..pergh..mantap..strike aje dia..dan..utk female punye kategori plak..jatuh kepada..jeng3..hehe..aku.. :) dgn pinfall 335 aje..

trophy utk Best Bowler - Group :)

Best Bowler - Female :)

Friday, May 15, 2009

..::LeT's bOwL @ DCM! ::..


arini..comp aku wat bowling match..friendly match..utk mewujudkan camaraderie among staff of IWDSB..


meaning of camaraderie : loyalty and warm, friendly feeling among comrades; comradeship..


herm..1st time aku tgok word tu..interesting..aku tgok word tu kt advertisement poster bowling match tu..


the game will be held tonite at Danga City Mall..kul 8 pm..gilos..aku dh la baru keje sini..x kenal sape2 lg..dh la group aku pun sorang pun aku x kenal..huhu..DCM tu pun aku x penah pegi..en lebah pulak keje mlm ni..kalo x bole gk tlg temankan..gamble je la..jgn sesat sudah..


sok aku apdet utk bgtau score aku..hehe..3 game tu beb..krem jari..

Thursday, May 14, 2009

..::eMo tHuRsDaY::..


kdg2 manusia ni x reti nk bersyukur dgn apa yg dia ada kan..

"masa ada x nak hargai..
sok kang dh xde tercari-cari.."
ewah..
pantun 2 kerat pulak..

apepun..
aku cume nk announce kt sini..

aku sayang ma abah aku..
~wpun aku slalu melawan ckp diorang..huhu..ampun..

aku sayang adik2 aku..
~wpun aku jarang dpt bersama diorang..

aku sayang kawan2 aku..
~wpun jauh di mata & di mana saja berada..
..
aku sayang bakal suami aku..
~wpun aku slalu wat dia kecik ati, degil, x dgr ckp..huhu

x lama lg aku ada mak ayah & adik beradik ipar baru..hopefully diorang bole sayang & terima aku seadanya..dan aku bole sayang diorang mcm aku sayang orang2 di atas ni..

Tuesday, May 12, 2009

..::sUdDeN pAsSiOn FoR cUp cAkEs..lalala :) ::..

lady bird yg comel giler

korok kering :p

bird nest..how cute..:)

bee hive :)

pid suke la colourful gini
kkkkk
What's great about cupcakes is that a few basic skills, tools and ingredients are all you need to make cupcakes for any occasion, whether they're for a party that's a month away or you're in the mood for a spur-of-the-moment batch.
kkkk
Equipment
Cupcake pans (mini and regular)
Paper baking cups available in a variety of colors and prints. Find them in supermarkets, party, craft or specialty cake decorating stores.
Resealable food-storage plastic bags for piping icings and glazes.
jjjjj
Staples
Boxed cake mixes in a variety of flavors.
Ready-to-spread frostings.
Decorating icing, assorted colors.
Decorating gels, assorted colors.
Food colors (liquid, gel or paste). Try paste food color for more vivid color frosting.
Assorted colored sugars and edible glitters.
Assorted candy sprinkles.
kkkk
Baking Pans
A box of cake mix makes 24 to 30 cupcakes in regular-size cupcake pan. There are also pans that have mini, large and jumbo cups.
lllll
Pan Size Cup Size
Mini 1 3/4 x 1 inches
Regular 2 1/2 x 1 1/4 inches
Large 2 3/4 x 1 1/4 inches
Jumbo 3 1/2 x 1 3/4 inches
kkkkk
If you have only one pan and a recipe calls for more cupcakes than your pan will make, just cover and refrigerate the rest of the batter while baking the first batch. Cool the pan about 15 minutes, then bake the rest of the batter, adding 1 to 2 minutes to the bake time.
kkkkk
An easy way to fill baking cups is to use and ice cream scoop. Use one that measures out 1/3 cup batter when filling regular-size cups. Use one that measures out 2 tablespoons batter when filling mini cups.
kkkk
Frosting Tips
Carefully dip tops of cupcake into the frosting, give a slight twist and remove. Finish off with a swirl of a knife if needed.
Dip frosted cupcakes into bowls of nuts, colored sugar, sprinkles, or other decors for easy decorating.

How to Store Cupcakes

Cool cupcakes completely before covering to keep tops from becoming sticky (about 30 minutes).

Cover cupcakes that will be frosted later loosely so the tops stay dry. If covered tightly, they become sticky and difficult to frost.

Store cupcakes with a creamy-type frosting loosely covered with foil, plastic wrap or waxed paper or under a cake safe or inverted bowl

Refrigerate cupcakes with whipped cream toppings or cream fillings.

Frost cupcakes with fluffy frosting on the day they are to be served.

Freeze cupcakes two to three months, tightly wrapped.

To prevent frosting on frosted cupcakes from sticking, freeze cupcakes uncovered 1 hour, then insert a toothpick in the top of the cupcake, and tightly wrap.

Thaw cupcakes in the refrigerator or on the countertop.

When thawing on the countertop, loosen or remove wrapping to prevent condensation.

Decorating gel, hard candies and colored sugars do not freeze well because they tend to run during thawing.

~~ bila agaknya aku nk wat cup cakes sndirik eh..kena beli oven dulu..baru leh wat..erm..cam besh jek ek kalo leh decorate cup cakes comel2 cm kt atas tu..herm..juz wait n see..jdik x cita2 aku nih..hehe :p


Monday, May 11, 2009

..::hOmE sWeEt hOmE::..

apartment sri kenari

teka umh aku yg mane satu :p

jln mnuju ke pool :p



smkin hampir ke pool :p


pool

ruang tamu umh :)

ni pic umh aku skang..quality kureng sket sbb amik pkai henfon murah jek..:p
aku skang duk kt taman tampoi indah..apartment sri kenari..dkt2 ngn jakel..aku amik pic ni sbb ada sorg minah tu nk tgok environment umh baru aku..hehe..tu alasan x nak trun jb la tu..huh..

Thursday, May 7, 2009

.::NeW LiFe :) ::.


xde masa nk update..xde internet kt umah..kt opis pun tkut2 je nk online.. :p baru keje kan..kena la pura2 rajin skit..hehe..eniwei..so far keje kt sini ok..blom byk keje lagi..n ofismet so far ok..baik2..tp ada gak yg perangai cam taik tu biasa la kan..x seimbang pulak dunia ni kang kalo sume org baik..herm..umah kitorang bakal duduk sama kt tmn tampoi indah..pun ok..cume still x de brg sgt..yg penuh cuma bilik je..xpe..slow2 kayuh..pasni yg penting kene beli mesin basuh dulu..hehe..nmpk ngt mls basuh baju..:p kwn2..meh a dtg umah aku..umh aku dkt ngn jakel..bole g shopping karpet..hehe


wiken ni nk balik kuantan..nk amik kad kawen..nk angkut lg brg2 yg x abis lg berangkut aritu..almklumla..keta ku comel..bonet kiut..x muat byk brg..herm..lg..nk tolong mk aku ape2 yg ptut..keje part aku wat souvenir x siap2 lg..hehe..lg..nk fitting baju sanding..baju nikah..kot2 kalo x fit ke..lg..nk jumpa ida..bg bekas utk kue..lg..nk bg ma present hari ibu..lg..nk bg wany adiah exam..lg..apa a?ish..dulu duk kt umh x nk pk..skang dh duk jauh sbuk nk wat mcm2.. :p


dh la..CM aku dh smpai..kg dia nmpk aku berblog kg mampuih..k la..adioss eberibodi.. :)