Sunday, June 29, 2008

..::BoSaN TaHaP dEwA!!::..

aku dh mula bosan yg amat keje kt opis aku skarang..aku bosan sbb keje terlalu byk smpai aku rasa letih nk mmpus nk catch up sume benda dlm masa yg terhad..mcm toottt..workload yg aku terima x setimpal dengan kemampuan aku..demmit!!kenape ade org yg x berfikiran mcm org, semata2 nk cut cost, x mo amik staff..rugi byr gaji konon..shitt..pastu staff yg ade dikerah mcm nak mampuss..gaji dh la x besar mana..nk banding ngn company lain..shitt..smakin hari keje aku smakin byk..sumpah aku x terkejar nk buat itu ini..smpai ada yg terabai pdhal sume urgent..huhu..aku x hepi langsung keje kt situ skang..sumpah x hepi..wpun staff2 kt situ sume baik n fun..tp, bila bab keje, aku surrender..dgn certain2 staff yg mcm cel..main arah itu ini pdahal itu bukn keje aku..bila aku sound mule la hangin..ngennggg...tension2..aku nk berambus dr opis tu cepat2..sakit otak aku!!! dh la hari sabtu pun keje..xkan smpai ahad pun aku nk kene g ofis jugak wat keje?abis tu bilenye aku nk rest?bodohhhh!!!

Sunday, June 22, 2008

..::LikE a BoY::..

"Like A Boy"


Pull up your pants
(Just Like Em')
Take out the trash
(Just Like Em')
getting ya cash like em
'Fast like em'
Girl you outta act like ya dig
(What I'm talkin' bout')
Security codes on everything
Vibrate so your phone don't ever ring
(Joint Account)
And another one he don't know about

Wish we could switch up the roles
And I could be that...
Tell you I love you
But when you call I never get back
Would you ask them questions like me?...
Like where you be at?
Cause I'm out 4 in the morning
On the corner rolling
Doing my own thing

What if I?...
Had a thing on the side?
Made ya cry?
Would the rules change up?...
Or would they still apply?...
If I played you like a toy?...
Sometimes I wish I could act like a boy

Can't be getting mad!
What You Mad?
Can't Handle that!
Can't be getting mad!
What you mad?
Can't handle that!

Girl go head and be...
(Just Like Em')
Go run the streets
(Just Like Em')
come home late
say sleep like em'
Creep like em'
Front with ya friends
Act hard when you're with em'
like em'
Keep a straight face when ya tell a lie
Always keep an air-tight alibi
(Keep Him In The Dark)
What he don't know won't break his heart

Wish we could switch up the roles
And I could be that...
Tell you I love you
But when you call I never get back
Would you ask them questions like me?...
Like where you be at?
Cause I'm out 4 in the morning
On the corner rolling
Doing my own thing
Yea


What if I?...
Had a thing on the side?
Made ya cry?
Would the rules change up?...
Or would they still apply?...
If I played you like a toy?...
Sometimes I wish I could act like a boy

Can't be getting mad!
What You Mad?
Can't Handle that!
Can't be getting mad!
What you mad?
Can't handle that!
Can't be getting mad!
What you mad?
Can't handle that!
Can't be getting mad!
What you mad?
Can't handle that!

If I was always gone
With the sun getting home
(Would Ya Like That?)
Told you I was with my crew
When I knew it wasn't true
(Would Ya Like That?)
If I act like you
Walk A mile off in yo shoes
(Would Ya Like That?)
I'm messing with your head again
Dose of your own medicine

What if I?...
Had a thing on the side?
Made ya cry?
Would the rules change up?...
Or would they still apply?...
If I played you like a toy?...
Sometimes I wish I could act like a boy

If I played you...
Would yo like that?
Had friends...
Would you like that?
never call?
Would you like that?
Hell naw
You wouldn't like that
No!

What if I made ya cry!
Would they still apply!
What if I...
If I played you like a toy
Sometimes I wish I could act like a boy!

..::aMaRaH sEoRaNg NoMa::..


marah, bengang, geram..sume orang penah rasa benda tu..kalo x penah rasa bukn org la namanye..semenjak 2 menjak ni, byk benda yg buat aku marah..bengang..geram..dan bila prasaan tu sume bercampur gaul dlm ati & pale otak aku, aku jadik sedih..hiba..pilu..bodoh..aku x suke nak sedih x tentu pasal..tp ntah..ati ku ni rapuh sgt..*sighh..


smlam wedding reception mmber lama..wpun kes ni xde kena mengena dgn aku, tp aku ttp marah dn sedih..slame ni aku tgok dlm tv or dgr cite org jek kes mak mertua x suke menantu pompuan..smlm aku saksikn sndirik cmne layanan mk mertua mmber aku tu pada kwn aku..sementelahan aku ni pengapit, jd aku ade di sebelah pengantin all d time masa sessi tepung tawar..mk mertua mmber aku menepung tawar dlm kead muka msm gile pastu trus blah dr pentas tnpa bersalam dgn pngantin..even mk andam dh panggil, "makcik, slm pengantin dulu"..jawpannye.."x payah lah"..hoh..aku terus tgok muka mmber aku..byangkn how to fake a smile when deep inside ur heart ko sedih nk mmpus??? sian gile aku tgok mmber aku tu..mulut senyum tp mata bergenang..goshh!! *sighh..mengikut cite mmber aku kelmarin..dia kata mk mertua dia mmg x suka dia..sbb mk mertua ada calon lain sebenarnya..tp husband mmber aku ni x nak..dia nk mmber aku gak..dat is y mak mertua dia mengaruk..dn satu lagi alasan yg aku x kn bole terima smpai mati is.. - mak mertua dia nk kn menantu yg cerah kulitnya..putih melepak sbb family diorang sume putih2..(asal ganu blake)..and mmber aku ni xde la gelap pun tp sbb anak dia lagi putih dr mmber aku..then x suke la..bodoh..alasan paling bodoh aku penah dengar dlm dunia ni! ada ape dgn warna kulit haa??aku x tau la kalo mak mertua mmber aku tu dpt menantu kaler kulit mcm aku..meratap hiba 40 hari 40 malam agknye..huh..hangin betul aku..


to mmber aku yg dh slamat jadik isteri org smalam..smoge ko tabah menjalani kehidupan baru.. pasal mak mertua ko tu, bersabar je la..berdoa la slalu smoge Allah lembutkn hati dia utk terima ko seadanya..amin.


~~byk lagi benda yg buat aku marah dn sedih..tp malas nk papar kt sini..nnti aku jadik lebih sedih..

Tuesday, June 17, 2008

..::DoN't Bee SaD::..

What is SAD?
The word sad refers to an emotional condition, the antonym of "happy". Sadness is often associated with depression, suffering or grief..















sometimes, sad is beautiful..but most of the time, it hurts.

..::yOu jErK::..

used to love dis song when i was in secondary school.. one nice song by Kim Stockwood..

YOU JERK
Since you've been gone I feel so much better, Cause I saw how mean you could be. I used to want some explanation, Now all I want is my Patsy Cline CD. How I've waited for today, When I could finally say. CH You jerk (you jerk) You are such a jerk There are other words But they just don't work > Sometimes I wish I mailed you that letter, That said all the things I dare not say. (Hush) Instead I set the thing on fire. I had to say this out loud anyway. I'm so glad I found the nerve, To say what you deserve. CH I try try to be so cool Insult you like a fool. Never take your calls When you're nobody at all, Til you're somebody and then, Wanna be your friend. How come jerks don't know they're jerks (I don't know) So next time Someone makes you feel little, Just sing this song inside your head. And like a great big cartoon bubble, These lovely words will dance above their head. How I've waited for today When I could finally say CH CH You're not a very nice person. Some people would call you a bully. Maybe a creep, maybe just mean. But you're not very nice in my books. And not in my mother's either. You jerk

..::TeAr dROpS iN My hEaRt::..


*sighh..
huh..wut an exhausting day..inside & outside..

..::oN DiS SaTuRdAY::..

Sabtu ni..21hb June 2008..aku akn menduduki ujian MEdSI (DPLI)..butiran seperti di bawah..

Ujian MEdSI Permohonan Kemasukan Ke Program Diploma Pendidikan di IPTA Ambilan Januari 2009.

KOD PROGRAM PENGAJIAN YANG DIPANGGIL UNTUK MENDUDUKI UJIAN MEdSI :

PILIHAN 1:
BT52D - LUKISAN KEJURUTERAAN

PILIHAN 2:
TT53D - TEKNOLOGI KEJURUTERAAN

TARIKH : 21 JUN 2008
MASA : 10:00 - 11.00 pagi
TEMPAT : SMK TG PANGLIMA PERANG TG MUHAMMAD, KUANTAN, PAHANG

pas abis ujian..berkejar g umah mmber aku pulak,aku jadik pengapit dia hari tu..dia bersanding kt dewan belia indera mahkota..kesimpulannya, hari sabtu tu aku off..x keje..
gudlak pd kawan2 sekapal yg amek ujian ni jugak..iaitu cikpid, cik aizaan, rina dan ida..gambatte ne! :)

long lost friends back in JB >('_')<

Thursday, June 12, 2008

..::MiSh ThE oLd LiFe oF MiNe::..

..lately, i feel so damn lonely..really mish my life before..my bee, my friends, my routine back in shah alam..back in jb.. :( huhuhu..
- i mish my bee soo much..seriously..mish sgt nk kuar jln2 dgn bee..g mkn sma2 like we used to do back in shah alam dulu..also masa kt jb..huhu..after keje bole lepak sama2..wiken g tgok muvie kt bukit raja & jusco tebrau..every month beli brg2 dpur kt giant tampoi..ahad g bfast kt kedai nasik lemk gembira..kt jb plak kt TUTA..rindunyeee... :(
- rindu kwn2 masa degree...huhu..masa degree, bilik pied n poon adelah umah ke-2 ku..siap ade tilam spesel utk aku.. :) mkn same2, budk 2 org tu pndai msk nasik goreng sadin pkai rice cooker..hehe..sedapp..stay up same2 dekat2 nk exam..smpai naik juling study..x lupa juga marathon main game smpai muntah hijau..hehehe..main futsal dgn klasmate..huhu..seronotnya..pastu lepak mamak rmai2..balik umh tido smpai thari soknye sbb tilam bes sgt..pastu g trip merata2..pulau kapas, pulau tioman..beshnye..snorkelling rmai2..huhu
-rindu mmber baik aku msa matrix..mira nama dia..sgt sengal orgnye..ni geng stu kepala msa matrix dulu..slalu ade time aku susah.. :) rela tido ats lantai & biar aku tido ats katil dia..hehe..kejam..:p best moment masa daki gunung ledang sama2..sronok2..skang dia sorg still mendaki..jdik hobi tetap dh..habis sume busut, bukit, banjaran & gunung nk didakinye..partner bisnes t-shirt msa mtrix..hehe..siap mnyamar jd lantai msa kene kejar ngn pk gad tgh2 mlm pas g menjaja kt blok2 lain..mlm2 melepak baring2 kt grand stand pdg KMNS smbil nyanyi2 tgok bintang..huhu..rindunye...
-rindu ofismet msa keje JB..momot..budak kecik ni manja dgn aku..aku pun suke melayan dia..huhu..masa keje kt BRSB, diala yg ramah tegur aku dulu & seterusnya rpt dgn aku..kdg2 aku jdik kaunselor time dia ada prob..kitorang jdik lebih rpt bile sma2 accident bulan 8 taun lepas somewhere in Kempas..budak ni yg bawak kete..kpale dia injured sket..pendarahan dlaman..co-pilot seblah dia, ely retak tulang tengkuk..aku duk blakang alhamdulillah xde ape2..kete yg kitorng naik kene rempuh ngn lori bwk tong gas..huhu..since kejadian tu, kami semakin rapat..rindunye nk mkn lontong kering dgn momot..dulu tiap2 pg bfast lontong kering beli dpn opis..huhuhu
- rindu nak lepak2 smpai x sedar mtahari dh terbenam kt miza kopitiam dgn ed..huhuhu..miza tu dh brape kali ntah jdik saksi kpada cite2 kitorang yg x abis2..frust itu frust ini..suka itu suka ini..used to be tmpt dating ngn bee dulu msa still duk shah alam..dulu balik kelas terus jumpa ed kt miza, x pun kt pelaga..kt sek 13..skang bile ed or aku ade prob, ade gossip..ym je la tmptnye..ntah bile bole lepak lagi..huhu

Wednesday, June 11, 2008

..::10 DaYs AfTeR wE bRoKe Up::..

hehe..kontroversi x tajuk? :p betul apa..dh 10 hari aku break dgn boifren aku..en lebah madu itu..herm..prasaan lepas break?spatutnya aku tgh berkabung,bermurung,bersedih2an & tidak menjamah makanan kerna frust..tp kali ini, prasaannya berlainan sekali..status yg telah bertukar dr boifren n gilfren kepada tunang, sedikit sebanyak memberi kesan kepada aku.. tanggungjawab terasa semakin bertambah, dr segi kewangan sudh semestinya menjadi priority yg serius..dlm kpale duk pk nk bisnes..jual kue raya online la..jual tudung raya beli kt psr payang ganu la..jual burger la..hehe..jual burger tu tipu je..itu cita2 fantasi aku stiap kali aku tensen dgn keje QS.. :p berbalik kpade kesan2 yg ku rasakan setelah bergelar tunangan org..selain kumpul duit setinggi gunung, aku pun nk kumpul amal jugak..berazam nk jadik bini yg solehah nnti..muehehe..(poyo!) erm, kena start tmbh & amal ilmu Allah..slain tu, berkobar2 nk blaja masak..hehe..aku bukan x bole masak..cuma..bak kata hasbi, kalo bukak kedai, confirm x laku..itu la masalahnya, masak bole, tp x sedap..hihihi..wat malu jek..lagi..aku rasa tahap kesetiaan aku skang dh up sket one level..harap2 xde dugaan2 yg mmpu menggugatkan keteguhan prasaan aku pada en lebah..ecewah..same goes to him..insyaallah..niat baik mesti dipermudahkan jalan betul nggak? amin..

21hb june ni, kwn baik aku masa skolah rendah kt indera mahkota ni, farah wahida namanya kawen..kt dewan indera mahkota..dia suh aku jadik pengapit..huhu..theme colour, pink & cream..wallah..mmg 'sesuai' sgt la dgn tone kulit aku nih..huehue..xpe xpe..mmber punye pasal..hantam saja la..seb baik kebaya pink mak aku ade..menyamar la..hehe..taun nie ramai kwn2 aku yg kawen, bak kata ed, wedding race 2008.. :) 080808 ni mmber aku, kira & ali punye turn plak kawen..pastu, mebi misz president, budzu n vice president folo..aizaan..hehe..baguih2..

aku baru beli magazine Eh! yg aku mmg wajib beli tiap2 bulan..hehe..sebagai pengisian minda, seiring dengan usia..biasanya mmg bulan 6 tiap2 tahun, Eh! fokus kepada topik perkahwinan..sesuai utk kwn2 yg mencarik idea brg apa nk dibeli utk hantaran, tips2 solekan raja sehari, fesyen pakaian akad nikah & bersanding..dll..tp ade satu artikel ni menarik aku utk kongsi ngn rkn2 kt sini..

gmbr hiasan semata2..hehe


KERJA SELEPAS KAHWIN - reality dat we have to face & accept..


1. After kawen, kerjaya jatuh no. 2.. priority must be given to rumahtangga..(qs slalu balik lmbt, camne nih?huhu)


2. Isteri kena bngun lebih awal dr biasa ms bujang..sebab..kena sediakan sarapan utk hubby..lebih sukar if hubby tiap2 pg mengidam nk mkn nasik lemak..huehue..(kita mkn kt TUTA je la eh yang? :p)


3. Even si suami dh siap awal nk g keje, tp kena tunggu si isteri siap bersolek2 dulu..(masalah ni bg husband & wife yg berkongsi kereta pg2 nk g keje sahaja)


3. If b4 kawen slalu ade appointment dgn klien wktu mlm, pas kawen elakkan..wat wktu siang sahaja..kerana..malam adalah wktu untuk kamu dn pasangan merapatkan hubungan..(ermmm..i like..hehe :p)


4. Kepada lelaki, if b4 dis pas abis keje slalu lepak2 borak2 kosong dgn mmber smpai berjam2, kini kamu terpksa pulang terus ke rumah..sbb isteri dh menunggu..tp sekali sekala xpe..(erm..btul tu..skali skale xpe..kalo hari2 mmg declare war..hehe)


5. Selepas kawen, kamu terpksa biasakn bwk blik keje ke umah..if slalu sgt meluangkn masa di pejabat, tkut nnti isteri atau suami berprasangka yg bukan2 (huhu..qs mmg slalu kena bwk balik homework :( )


6. Bagi lelaki, kamu mesti mmpunyai hubungan baik dgn ketua supaya senang dpt pelepasan if isteri kamu telefon mengadu yg dia sedang loya2 & muntah2 dn mintak dibawakn ke hospital..(erm..awak baik ngn bos x yang? :p)


7. Bila tiba Hari Raya, kamu terpaksa mengambil cuti lebih panjang berbanding masa bujang dulu..sebabnya..ada 2 kampung yg harus dikunjungi..(unless dh deal dgn husband, taun ni balik kg i ye bang, taun depan pun eh, taun satu lagi..erm..kg i jugak eh yang..:p)


8. Bagi perempuan, mereka harus terima yang suami mengharapkan mereka jadik superwoman..wlaupun bekerja masih lagi punya masa utk menguruskan rumah tangga..(kena pakai underwear kt luar ke? :D )


9. Kamu terpaksa terima hakikat bahawa, x byk mesti sdikit masalah rumah tangga (jika ada) akn mmpengaruhi prestasi keje di pejabat..(simpang malaikat 44..fuh fuh..)

10. Last but not least..Sepanjang dlm perjalanan pulang ke rumah atau dh sampai umah pas keja..kamu kena bersedia dan terima jika pasangan kamu mmbebel2, melepaskn geram soal kerja..wpun kamu berangan2 hendak tenangkn fikiran selepas habis wktu kerja..itu satu situasi yg sukar dielakkan..(hehe..orang byk ckp eh yang? :p )


sekian tips ciplak dr Eh! khas utk tatapan rkn2 yg bakal mendirikan rumah tangga x kira la esok ke, bulan depan ke, taun depan ke, abad depan ke..slamat menempuh alam baru..adioss.. >('o')<

Friday, June 6, 2008

..:: aku keciwaa..:( ::..

post bday hasbee aritu aku terdelete..huhuhuhuhu..sori yang.. :( post utk 010608 pulak mcm toott...aku dh try edit byk kali tp camtu jugak dia kuar..sedihnye..penat aku taip caption..tp x kuar..pastu boleh upload sket jekkk..padahal ada dekat 22 pic yg aku dh resize utk di upload..:(
keciwaaaaanyaaaaa...huwaaaa....

Tuesday, June 3, 2008

..::I Am Officially Booked! :) ::..

 
 encek tunang saya :)



makteh..kakak bakal mak mertua saya yg sarungkan cincin :)





cincin tunang saya :)





wif anie :) yg sanggup dtg jauh2 tido kt umah





good friends of mine..kyra, nuris + mika and ed :)



tunang mr bee :)




alhamdulillah...at last, mjlis serba sederhana smalam berjalan dgn lancar.. :) tersarung sudah cincin di jari manis tgn kiriku..hihi..so..i'm officially booked! hehehe..telah di tempah oleh en hasbi untuk tempoh setaun hidup..insyaallah xde aral, umur panjang, kewangan mencukupi..june 2009 makan nasik minyak kt indera mahkota ye kawan2..hehe..x leh stop snyum ni dr smalam..(terbawak2 asyik kene senyum dpn kamera)..smpai naik kebas bibir..hehehe :p.. smalam, rombongan dr pihak en hasbi ada 4 kereta..parents hasbi, hasbi, adik beradik dia, kecuali iju n kak nani, mak sedaranye..n kazen2 nye..hehe..meriah2..kawan2 aku yg dtg, anie ahmad n joe..yg sanggup dtg dr kl jauh2, bermalam kt umah aku tolong2 prepare mcm2..thanx ye..ed n kira yg jugak dtg one day earlier..thanx dude!..sanggup drive jauh2 dr kl..n also to ed yg snggup ponteng klas ari ahad..sob2..terharu..x lupa my kazen yg sanggup amik cuti n blik jauh2 dr cameron bwk bunga ros byk2 nk hias bilik..n stroberi2..hehe..opismet i pun rmai yg dtg..trmsuk la en mohd boss..ehehe..segan i.. :p


actually aku nk apdet blog ni dr pg td dh tp xleh upload gambar..huhu..asyik fail aje.. :( so, aku cuba upload kt flickr, fotopages..pun prob jugak..nk kate size pic besar..aku dh resize kan dh..akhirnya..aku upload kt friendster jek..tp tu pun gmbr2 yg amatur jek..dr henset jek..yg pro x siap lg kt kedai..ingt nk amik ptg td..x siap lagi..


eniwei..hope tempoh setaun nie, kami dpt tmpuh dgn jayanya smpai bulan 6 taun dpan..aminn