Tuesday, September 16, 2008

..::CeRiTa HaRi iNi::..

ada 3 perkara yang berlaku hari ni..
aaaaa
ke-satu (bak kata wany)
opis aku kena pecah masuk dgn pencurik malam tadi..hanye bilik akauntan saje yg dipecah masuk..dn nasib baik gak petty cash akak akauntan tu @ k bella ada balance RM1000.00 jek smalam coz the day before ade beribu2 lg dlm petty cash tu..selain dari tu xde ape yg hilang..office consultant bawah ofis aku pun kena pecah gak..laptop engineer diorang ilang..nk jdik cite, engineer tu x penah tinggal laptop dia kt ofis, tp tu la..nk jdik cite, smalm dia lupa nk bwk balik..so..tdi pas akk opis wat report kt balai..en mohd polis dtg wt siasatan..amik sampel darah yg ade kt luar opis kitorang..mebi drh prompak tu kot sbb diorang pecahkan cermin dinding opis konsultan utk pch masuk..plus amik cap2 jari yg ade kt pintu, peti petty cash k bella..dh mcm csi pulak..tp yg pasti, ofismet aku sume agak takut dh nak dtg opis sorang2 or nk stayback..trmasuk la aku..huhu
aaaaaa
ke-dua
hari ni wany operate tonsil dia kt KMC..budk kecik tu dh msuk wad since hari sabtu aritu dh..ingt nk operate terus skali dia dmm pns so kena tahan kt wad..smpai la pagi td bru doktor kata bole operate..sian dia..dh lama dh dia ada tonsil tu..x silap since awl taun ni..asyik dmm jek..effect dr tonsil tu..lpas operate td dia asyik nangis jek sbb skit tekak..nk telan air liur pun seksa..doktor bg dia ubat + ice cream vanilla satu bekas besar suh makan..bg bengkak kt tmpt bedah tonsil tu cpt surut & kecut..ice cream feveret dia tu pun dia x lalu nk mkn sbb terlalu sakit..aku tmn dia dr balik keje smpai kul 10 jek..pastu tukar shift..parents aku tido hospital jga wany..mlm ni aku lone ranger kt umah..huhu..hope wany cepat baik..rindu plak nk dgr mulut becok dia tu..
aaaaaaa
aaaaa
1st day msuk ward
aaaa
dh 4 hri benda alah ni dok kt tgn dia..nk mndi pun bwk skali

ni la tonsil @ ketumbuhan yg ada kt tekak wany slame nih..huhu..ngerii..
aaaaaaa

ke-tiga
smalam, nenek sdara aku meninggal.. innalillah.. sbb sakit tua..plus terjatuh dlm bilik air..masuk hospital besar since rabu lepas tp aku smpat lawat dia ari ahad baru ni jek..isnin, meninggal..nsib baik aku smpt jumpa dia..borak2 ngn dia wpun dia tgh koma..sian dia..masa aku lawat tu, dia bernafas solely depends on oxygen machine jek..plus lg 3 machine kt tpi dia..mesin nadi, mesin jantung n apentah mesin stu lagi..sian sgt aku tgok dia..tp nk wt cmne..ajal dia dh smpai..pagi td aku lari dr opis jp g tgok dia dikebumikan kt Tanah Perkuburan Setali..tu tmpt tradisi keluarga aku yg meninggal dikebumikan..smoge roh arwah umi dicucuri rahmat dn ditempatkan bersama-sama orang yang beriman..amin

3 comments:

alifah@along said...
This comment has been removed by the author.
alifah@along said...

ke-dua...siannya adik wani...semoga adik wani cepat sembuh...ngeri gak kan tgk tonsil tu...kecik2 dah kena benda tu...tuhan nak uji dia kecik2 lagi...semoga dia tabah menghadapi cabaran...cayalah wani!!

..::daRia::.. said...

tu la..sian dia..
tp dia dh kua hosp smalam..
dh bole bercakap & mkn mcm biasa..cume area tekak dia still ada ulser..huhu..doc kata pas raye bru start g skolah smule..