Sunday, June 22, 2008

..::aMaRaH sEoRaNg NoMa::..


marah, bengang, geram..sume orang penah rasa benda tu..kalo x penah rasa bukn org la namanye..semenjak 2 menjak ni, byk benda yg buat aku marah..bengang..geram..dan bila prasaan tu sume bercampur gaul dlm ati & pale otak aku, aku jadik sedih..hiba..pilu..bodoh..aku x suke nak sedih x tentu pasal..tp ntah..ati ku ni rapuh sgt..*sighh..


smlam wedding reception mmber lama..wpun kes ni xde kena mengena dgn aku, tp aku ttp marah dn sedih..slame ni aku tgok dlm tv or dgr cite org jek kes mak mertua x suke menantu pompuan..smlm aku saksikn sndirik cmne layanan mk mertua mmber aku tu pada kwn aku..sementelahan aku ni pengapit, jd aku ade di sebelah pengantin all d time masa sessi tepung tawar..mk mertua mmber aku menepung tawar dlm kead muka msm gile pastu trus blah dr pentas tnpa bersalam dgn pngantin..even mk andam dh panggil, "makcik, slm pengantin dulu"..jawpannye.."x payah lah"..hoh..aku terus tgok muka mmber aku..byangkn how to fake a smile when deep inside ur heart ko sedih nk mmpus??? sian gile aku tgok mmber aku tu..mulut senyum tp mata bergenang..goshh!! *sighh..mengikut cite mmber aku kelmarin..dia kata mk mertua dia mmg x suka dia..sbb mk mertua ada calon lain sebenarnya..tp husband mmber aku ni x nak..dia nk mmber aku gak..dat is y mak mertua dia mengaruk..dn satu lagi alasan yg aku x kn bole terima smpai mati is.. - mak mertua dia nk kn menantu yg cerah kulitnya..putih melepak sbb family diorang sume putih2..(asal ganu blake)..and mmber aku ni xde la gelap pun tp sbb anak dia lagi putih dr mmber aku..then x suke la..bodoh..alasan paling bodoh aku penah dengar dlm dunia ni! ada ape dgn warna kulit haa??aku x tau la kalo mak mertua mmber aku tu dpt menantu kaler kulit mcm aku..meratap hiba 40 hari 40 malam agknye..huh..hangin betul aku..


to mmber aku yg dh slamat jadik isteri org smalam..smoge ko tabah menjalani kehidupan baru.. pasal mak mertua ko tu, bersabar je la..berdoa la slalu smoge Allah lembutkn hati dia utk terima ko seadanya..amin.


~~byk lagi benda yg buat aku marah dn sedih..tp malas nk papar kt sini..nnti aku jadik lebih sedih..

0 comments: