Monday, February 18, 2008

..::Little Garden Of Mom::..


Laswik abah g miting kt cameron highland..biase la gomen..miting nk jauh2, tmpt bes2 supaye leh jln2..bukan nk miting sgt pun..hehe..:p blik dr cameron, abah bawak balik byk gile pokok2 renek cm kaktus yg pelbagai jenis, pokok bunge ros merah,pokok lavender,orkid..my mom, pn normah pun lantas dgn girangnye menyusun sume pokok2 kenit di ats lemari luar umah..(mklumla, umah i xde tanah..sume dh disimen)..dn hasilnye..sprti di bawah ini..hehe..

wany yg purak2 mrh bile di amik gmbrnye.. :p

close-up cik orked, ros dn lavender..cantikk kann :)

smoge jangka hayat pokok2 kerdil ni panjang..sbb slalunye kucing2 yg nakal suke kais2 tnh dlm pasu tu dn meninggalkn bhn kumuhan yg tidk diundang dn seterusnye mnyebabkan pokok2 ini mmpunyai pluang yg cerah utk arwah..huhu..tp..satu perkara yg pasti..O2 kt umah aku dh bertmbah sejak adenye mereka2 ini..huehue..:)

10 comments:

ciPuding_7 said...

bkn lagi subur ke wei?
taik kuceng tak pawer ke?

Cikpid said...

mencik..x bgtau ade blog!!!!!!x suke..x suke..sbb x dibgtau..huh!!

Cik AnGaH said...

oho...cik noma!
aku telah mendapat link blog kamu di blog pawah!
maka, dgn rasminya, aku akan mengelink kan nye di blog aku!
oleh itu, sile link kan jua blog ku ke blog mu...huuu..btol ke ayat aku ni?
sblm itu, ingin aku bertanya beberapa soklan bonus...
dimanakah letaknya rmh 'bee' ko yg di kuala selangor itu?
ini kerana, aku jua tggl di kuala selangor..huahua..
soklan lain, dimanakah 'bee' mu itu bersekolah satu ketika dulu?
ngeh..ngeh..sile jawab!!!

ciPuding_7 said...

angah macam pulis..

kepada cikpid, bawak bersabo..
aku pon baru tau ni..
salahkan noma..
ekekeke..

..::daRia::.. said...

cipud : subur ape..racun berbisa tu wei taik kucing tu..lain la taik ayam..huehue

pidot : sayam..i pun bru bgtau pawah smlam..tu pun sbb nk tanye cmne nk add blog korang kt blog aku..jgn marah sayam..meh muahx sket..hehe

angah : ye cik angah!mekasih sbb add blog aku..akan ku add blog mu sbntar lagi..hehe..umah my bee tu kt area btg berjuntai..dkt2 dgn skolah teknik kole slngor..umah dia tu x nmpk dr jln wpun kt tpi jln jek..pastu..dia x pnh skolah area kole slangor..skolah rendah kt kapar, skolah men satu skolah ngn aku kt raub..hehe..terjawab x soklan ko? :p

nur said...
This comment has been removed by the author.
nur said...

nanti saya buat tour de Bestari Jaya ke rumah saya eh :D

Cik AnGaH said...

Ye cik noma..
sungguh agak dekat rmh 'bee' mu itu dgn rmh ku!
lenkali kalu dtg sane, sile2 aa singgah ke rmh ku ya..
sekarang dah tukar jd bestari jaya, tidak lagi btg berjuntai..
semakin sedikit glemer laa..
rumahku di kg kuantan (kampung yg terkenal dgn pusat pelancongan kelip2 nya!)
jgn lupa yaa...sila melawat pusat pelancongan itu satu hari nnti..
hehehe..

..::daRia::.. said...

o ye ke?
berjiran la rupenye korang nih..:p
hehe lenkali boleh la aku menyinggah minom2 kopi kt umah ko eh angah...
kelip2 tu.. dah lama aku nak g..
tp x tercapai2..huhu..
nanti la aku hanimun kt situ..huehue..

btw..untuk info saing2 sume, 'nur' tu merujuk kepada en. bee tau..hehe

Cik AnGaH said...

hehe..ye cik noma..
boleh aje, bukan sahaja air kopi, malahan air sirap serta air teh pun buleh maa..
tadak hal! ;p
oho...jemput2 laa dtg ke pusat pelancongan kelip2 tu!
murah saje...rm40 satu sampan yg buleh muat 4 org ye cik noma!
(edisi mempomot kg sendiri!)