Wednesday, February 20, 2008

..::Konflik Dalam Diri!::..

my dear blog,
i'm stress like hell today at office..plenty of work to be done in a short period..damn!busy like a bee..(bee pun x bz gini)..huhu..sbenarnye, aku x kisah sgt work load yg byk cmtu..coz kalo nk diikutkan..masa kat HA lagi azab keje..sampai hari buruh pun kene keje..tp..aku bermasalah dgn environment di opis..i mean..opismet..certain2 la..yg nmpk gayanye sprti x puas hati dgn kehadiran aku di opis tu..aku tau la aku baru keje kt situ..dh tau aku baru keje yg korang nak bg aku jaga projek besar2 nape?!ngeng sungguh..dh la smpai 2 projek aku kena jaga..satu ADTEC @ Jerantut, satu cerun runtuh @ Bukit Sagu..pening tul..timing baikk punye masa aku masuk keje situ, Contract Manager & QA/QC Engineer projek ADTEC resigned..pastu x semena2 aku plak kena pikul keje2 diorang yg pastinya di luar bidang skop keje aku!huhuhu..keje aku sndirik byk, ditmbah plak ngn keje org lain..damn!patut aku mintak gaji QS+CM+ENGINEER..huehue..baru leh kaya cpt sket..kalo camtu, nex wik dh boleh kawen!hehe..dh2..melalut plak..berbalik pada cite..td, ade satu minah engineer ni, leh tanye Senior QS gue, "nape projek ADTEC tu bg kt LIZA,bukan IDA?"..dgn nada yg tidk pueh hati..huhu..gua ade kt situ beb..kalo lu nak argue apesal projek tu bg kt gua, tunggula gua blah dulu beb!ini x, gua ade tercegat kt situ beb!ngeng punye kapir..ha..amekk..tau la staff kesayangan bos..cet!ko ingat aku nk sgt ke jaga projek tu ha?aku x ingin la..ni sume bukan aku yg nak!!dh org suh aku jaga..xkan aku nak ckap.."erm..saya rasa saya x nak la handle projek ni..besar sgt..bg la projek kecik2 sket..projek jamban ke..reban ayam ke"..huhuhu..confirm aku kena buang keje aritu jugak!susah la bile orang under estimate kita..it takes time to prove to some people dat i'm not as useless as they think..demmit..aku x suke keje sini..aku keje pun sbb ayah aku yg rekemen keje situ..bcoz of dat, sume org dh x pndg kebolehan aku or my previous experience or my education..tp..''oh, dia masuk keje kt sini sbb ayah dia kwn bos"..demmit!! #@?*^;!!! nyesal aku keje sini!if dpt offer lain gua x ckp byk trus blah je!

2 comments:

Cikpid said...

ape lagik noma..carik keje lain aa..

..::daRia::.. said...

tu la..dlm proses nih..huhu..ade aku balik jb balik kang..hehe :p